Home | Brons | Keramiek | Overige | Biografie | Contact

Biografie Corry Vogelenzang de Jong

Corry Vogelenzang de Jong is op 12 september 1954 geboren in Rotterdam. Ze is opgegroeid in Ridderkerk en momenteel nog steeds woonachtig in Ridderkerk.

Ongeveer twintig jaar geleden begon de Ridderkerkse met het maken van fantasie poppen, destijds hoofdzakelijk vervaardigd van boetseerklei en houtvezel. Na een aantal jaren deelde ze haar kennis met een aantal leerlingen die ze over een periode van een paar jaar les gaf in het maken van fantasie poppen /wezens.

Na een aantal jaren is ze haar horizon gaan verbreden en werd haar interesse gewekt door de brons en keramiek technieken. Ongeveer tien jaar geleden besloot Corry zich definief verder te verdiepen in het brons en keramiek. corry vogelenzang de jong aan het werk

 

 

 

Na wat cursussen bij studio Lemarez te Rijsoord was de overstap naar brons en keramiek een vanzelfsprekende keuze. In het creatieve proces dat komt kijken bij het maken van de bronzen sculpturen kan ze zich volledig verliezen en kan ze al haar creatieve ideeen kwijt. Het maken van fantasie poppen is op huidig moment van ondergeschikt aan brons en keramiek, belangrijkste doel van Corry is het ontplooien van haar techniek en het nog verder ontwikkelen van een eigen stijl. Haar stijl wordt vooral gekenmerkt door figuratieve beeltenissen van torso’s, fantasie wezens met een grote surrealistische inslag. Haar inspiratie haalt ze uit diversen vormen van de kunst zoals een Hans Kanters, Cornelus Zitman en ook de sfeer van de art deco en art nouveau zijn terug te vinden in het werk van Corry Vogelenzang de Jong.

Het lijkt haar erg leuk om vaker in opdracht voor iemand werken te maken, wat de nodige creatieve uitdagingen met zich meebrengt.

De afgelopen jaren is het werk van de Ridderkerkse niet onopgemerkt gebleven en heeft ze al een aantal keren mogen exposeren. Vanaf 2007 was haar werk al te zien in de ontvangsthal van het Amstelwijk ziekenhuis in Dordrecht, het gemeentenhuis Ridderkerk, de bibliotheek van Ridderkerk, restaurant de Hermitage te Ridderkerk en ook tijdens de Barendrechtse kunstmarkt.